Firemní stravování se vyplatí: Zaměstnanci jsou díky němu produktivnější

Snem každého zaměstnavatele jsou produktivní zaměstnanci. Ale jak zajistit, aby pracovali efektivně po celou pracovní dobu? Podle statistik schopnost soustředěné intenzivní práce pozvolna klesá a v době odpoledne je podstatně nižší než dopoledne. Důvodem je především energetický deficit – lidé se často nestíhají vydatně najíst. Oproti tomu zaměstnanci, kteří si během pauzy dopřávají oběd, toho oproti svým hladovým kolegům stihnou podstatně více.

Co brání zaměstnancům, aby se stravovali v restauracích?

Proč si někteří pracovníci oběd odpírají? Pomineme-li jedince, kteří jednoduše nejsou hladoví, pak jsou důvody dva. První skupina se naobědvat nestihne, druhá si nemůže stravování v restauraci dovolit. Podle odborníků na výživu a zdravý životní styl vede dlouhodobé zanedbávání jedné ze základních lidských potřeb k množství zdravotních problémů. Mimo jiné se shodují na tom, že syté zaměstnanci pracují mnohem efektivněji. Jak tedy zabezpečit, aby se pracovníci mohli každý den stravovat kvalitním, chutným a cenově dostupným jídlem? Nenachází-li se v blízkosti pracoviště odpovídající restaurační zařízení, nabízí se možnost firemního stravování. Většina zaměstnanců s takový řešením souhlasí, ovšem pouze za předpokladu, že dodavatel jídla neošidí na kvalitě ani množství.

Dopřejte zaměstnancům firemní stravování na úrovni

Kde hledat dodavatele, který vašim pracovníkům zajistí firemní stravování na vysoké úrovni? Dobrou volbou je ARTER – Cateringový servis. Pražský dodavatel nabízí rozvoz zachlazených a hluboko zamrazených hotových jídel v množství o cca 10 % větším, než kolik stanovují normy. ARTER zároveň provozuje síť kantýn, kde si lze kdykoliv zakoupit kterékoliv z nabízených jídel. Bližší informace najdete na http://www.arter.cz/firemni-stravovani.

Publikováno: 18. 02. 2018

Kategorie: Podnikání